dinsdag 27 juni 2017

HA! Man op school

Op donderdag hadden we HOOG bezoek op onze school ( kleuterbos)

Dan kwam de HA ! Man 

Mss heeft jullie kleuter er dan over verteld toen hij thuis kwam , maar indien dat je kleuter enkel genoten heeft en niet kon verwoorden wat die man nu specifiek kwam doen , hier een beetje uitleg...


Francois le Roux (HA!Man) is een Zuid Afrikaanse muzikant (cello, piano). Sinds 1998 geeft hij muzikale workshops in Zuid Afrika, Amerika en West-Europa. Hij heeft ervaring met alle leeftijdsgroepen en geeft ook geregeld workshops voor kinderen met speciale noden. 
De workshops focussen op het stimuleren van spontane muzikale creativiteit. Dit doet hij door middel van vooraf opgenomen ‘backtracks’, waarop hij vervolgens samen met 1, meerdere of alle kinderen improviseert. Zijn intuitieve aanpak is omkaderd door een gegronde structuur. 
Deelname aan een workshop van Francois le Roux is een positieve stimulans voor zowel het zelfvertrouwen als de muzikale capaciteiten van de kinderen. 

De Ha ! Man is eigenlijk op onze school terecht gekomen door juf Lien van het eerste leerjaar ; het is de man van haar zus ...hadden wij even geluk zeg !!!!!

De kleuters werden uitgenodigd om af en toe even mee te experimenteren met de instrumenten dat hij meehad .
De man is Zuid Afrikaans , kan een beetje Nederlands maar sprak de taal van de muziek ....
De kinderen begrepen hem dan ook helemaal als hij hen op het podium vroeg ....
Dit alles kaderde in het thema " CULTUUR op school " 
De kleuters de kans geven om kennis te maken met cultuur.

Dit alles kan in de toekomst meer plaats vinden door onder andere het verkopen van spullen bij de tekenfund van dit schooljaar ..
We kijken nu reeds uit naar een ideaal programma voor de kleuters voor volgend jaar ...

Hier wat sfeerbeelden 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten